EU-virkamies lukiovierailulla

Kankaanpäässä vieraillut Euroopan komission virkamies Jari Haapala yllätti osan Kankaanpään Yhteislyseon toisen vuoden opiskelijoista keskiviikkona 30.10. Ruotsin tunnin sijaan opiskelijat pääsivät Euroopan unionia käsittelevälle luennolle. Haapala oli saapunut lukiolle EU:n Back to School -hankkeen myötä.

Hanke on koko EU:n laajuinen, ja sen tarkoituksena on saada EU-virkamiehet vierailemaan entisissä kouluissaan kertoen työstään. Myöskin Kankaanpään Yhteislyseosta valmistunut Haapala kertoi opiskelijoille, millaista hänen työnsä on sekä miten hän päätyi Kankaanpäästä Brysseliin nykyiseen työhönsä. Samalla opiskelijat saivat tietoa EU:sta muun muassa tietokilpailun muodossa.

Vaikka luento pidettiinkin ruotsin tunnilla, Haapala totesi naurahtaen, että tuskin pystyisi pitämään esitelmänsä ruotsiksi. Hänen mukaansa se kuitenkin onnistuisi esimerkiksi ranskaksi, jota hän käyttää paljon työssään. Haapala korostikin kielten opiskelun merkitystä. Haapala kertoi myös EU:n tarjoamista opiskelumahdollisuuksista ulkomailla. Opiskelijoiden mukaan luento oli opettavainen, ja se antoi hyvin tietoa siitä, millaista työ EU:ssa voisi olla.

Myös Haapalan mainitsemat ulkomaan opiskelumahdollisuudet kiinnostivat. Haapalaa kehuttiin myös esiintyjänä, sillä hän piti luennon rennosti ja osasi ottaa yleisönsä huomioon. Opiskelijoille hyvän mielen takasi vielä tuliaisena tuotu belgialainen suklaa sekä Haapalan kutsu vastavierailulle Brysseliin.Teksti: Soile Kiuru 2A ja Laura Vuori 2B
Kuva: Soile Kiuru

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Abien suoretki

Itsenäisyyspäiväjuhla ja lukion 90-vuotisjuhlat 5.12.18

Lukiolaisia varuskunnassa