Itsenäisyyspäiväjuhla ja lukion 90-vuotisjuhlat 5.12.18


Keskiviikkoaamu 5.12. alkoi juhlallisissa tunnelmissa. Sateinen sääkään ei haitannut, kun toisen vuosiluokan opiskelijat Wilhelmiina Myllykoski ja Hiski Eronen nostivat siniristilipun salkoon, ja kouluin väki kajautti ilmoille Lippulaulun.


Lipunnoston jälkeen luokat kuulivat Viron Ulkopoliittisen Instituutin johtaja Kristi Raikin luennon maailmanpolitiikan käänteentekevistä tapahtumista viimeisen sadan vuoden ajalta ja Petra Koskensalon tarinan Yhteislyseon penkiltä Porin prikaatin kapteeniksi. Oppilaat katsoivat myös vanhojen oppilaiden videotervehdyksiä ja näkivät, minne kaikkialle tiet Kankaanpäästä voivatkaan viedä. Päivän aikana oli myös mahdollisuus tutustua Yhteislyseon 90-vuotista historiaa kuvaavaan näyttelyyn ja muun muassa verrata nykyisiä koulukirjoja vanhoihin tai nähdä vanha valheenpaljastuskone. Lounaaksi tarjoiltiin perinteikästä karjalanpaistia.
Itsenäisyyspäiväjuhlan ja 90-vuotispäiväjuhlan lisäksi koululla juhlittiin myös uusia ylioppilaita. Juhlassa oli opiskelijoiden, koulun väen ja ylioppilaiden perheiden lisäksi kutsuvieraina myös veteraaneja, ja tilaisuutta tunnelmoittivat myös kauniit musiikkiesitykset, joita olivat toteuttamassa Yhteislyseon opiskelijat. Juhlassa kuultiin myös Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heidi Viljasen juhlapuhe ja todistettiin Vapauden ristin luovutusta. Lakituksen jälkeen laulettiin uusien ylioppilaiden johdolla Gaudeamus Igitur sekä Maamme-laulu, ja päivän päätteeksi juhlavieraille oli tarjolla kahvia ja Suomi-leivokset. Historiaa huokuvan ja loisteliaan päivän jälkeen saattoi kukin siirtyä rennoin mielin juhlimaan Suomen 101-vuotista historiaa omiin koteihinsa.

Venla Virtanen 3A (teksti ja kuvat)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Abien suoretki

Lukiolaisia varuskunnassa