Uusien lukiolaisten päivä Hakoniemen leirikeskuksessa

Lukion uudet ykköset - suuntana Hakoniemi 

Uudet ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat taas saapuneet lukioon. Kaikki on uutta näille tulokkaille, joten jännitystä on vääjäämättä ilmassa. Jotta uusien opiskelijoiden olisi helpompi tutustua toisiinsa, Kankaanpään Yhteislyseon tutorit pitivät heille ryhmäytysiltapäivän Hakoniemen leirikeskuksessa keskiviikkona 28.8. 

 Päivä alkoi ryhmäytykseen osallistuvilla normaalisti lukujärjestyksen mukaan, mutta toiselta oppitunnilta päästiin syömään jo kello 11.00. Puolen tunnin kuluttua noustiinkin jo bussiin ja suunnattiin kohti Hakoniemeä. Perille päästyään kaikki ekaluokkalaiset jaettiin neljään ryhmään, jotka he saivat nimetä itse. Sen jälkeen heidät ohjattiin kiertämään tutorien pitämiä rasteja eri puolilla leirialuetta. Luvassa oli kaikenlaista ohjelmaa: leikkejä, joukkuepelejä, haasteita ja kisailua. 

Jokaisella rastilla viivyttiin noin puoli tuntia, minkä jälkeen päärakennuksen ruokalassa tarjoiltiin pullaa ja mehua. Lopuksi tutorit ja ekaluokkalaiset kokoontuivat Hakoniemen nurmikentälle yhteiseen loppuleikkiin, joka huipentui uusien opiskelijoiden lukiokasteeseen: jokainen kastoi vuorollaan päänsä vesiämpäriin. Tutorit saivat myös osansa kasteesta, kun loput vedet päätyivät heidän päälleen. Rasteilla parhaiten menestynyt ryhmä palkittiin muumitikkareilla, minkä jälkeen noustiin takaisin bussiin ja palattiin koululle noin kello 15.

Teksti: Soile Kiuru, 2A
Kuva: Johanna Kurunmäki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Abien suoretki

Itsenäisyyspäiväjuhla ja lukion 90-vuotisjuhlat 5.12.18

Lukiolaisia varuskunnassa