Ykkösten ryhmäytymispäivä 25.8.2017

 Ryhmäytymistä leikkienKankaanpään Yhteislyseossa on pidetty koko päivän mittaisia ryhmäytyksiä ensimmäisen luokan opiskelijoille jo viiden vuoden ajan. Aiemmin ryhmäytykset olivat vain yhden oppitunnin mittaisia. Terveystiedon ja liikunnan opettaja Johanna Kurunmäki kertoo, että tavoitteena on saada uudet opiskelijat tutustumaan toisiinsa ja ryhmäytymään hyvässä hengessä. Tänä vuonna ensimmäisen luokan opiskelijat jaettiin viiteen ryhmään, joissa he kiersivät rastipisteitä sisällä ja ulkona. Rasteilla pelattiin erilaisia liikunnallisia pelejä ja leikittiin leikkejä. Päivän päätteeksi kaikki saivat jäätelön.
    Päivästä olivat vastuussa toista luokkaa käyvät tutor-opiskelijat ja heitä ohjaava opettaja Johanna Kurunmäki. Tutor-opiskelijat Josefiina Varis ja Katri Junnila ovat sitä mieltä, että päivän suunnittelu oli melko helppoa. He myös kertovat, että suurin osa ensimmäisen luokan opiskelijoista osallistui toimintaan hyvällä mielellä, vaikka joukossa oli myös negatiivisesti asennoituneita. Junnila muistelee omaa ryhmäytyspäiväänsä mukavana ja rentona päivänä. -Päivä tuki myös uusien nimien oppimista, Varis lisää.


 Ensimmäisen luokan opiskelija Roosa-Camilla Palojoki kertoo pitäneensä päivästä ja kokeneensa sen ryhmäyttäväksi. -Liikunnallisuutta olisi voinut vaatia hieman vähemmän, Palojoki pohtii.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Abien suoretki

Itsenäisyyspäiväjuhla ja lukion 90-vuotisjuhlat 5.12.18

Lukiolaisia varuskunnassa