Opintoretki Pariisiin 18. - 22.8.2016


Ahkeran ja toisinaan työntäyteisenkin opiskelun jälkeen vaiva palkittiin: lukion ranskanryhmä toteutti pitkäaikaisen haaveen matkasta Pariisiin. Mukana olleet oppilaat olivat pääsääntöisesti Kankaanpään Yhteislyseosta, mutta muutama etäoppilaana opiskeleva jäsen saatiin Nakkilasta ja Merikarvialta. Ryhmämme tutustui ihmeellisen Pariisin Kaisa Törmän ja Satu Junnilan johdolla.
    Matkan pääasiallisena tavoitteena oli tietenkin ranskan kielen käyttäminen, joskaan paikallisiin tapoihin ja maisemiin tutustuminen ei ollut pahaksi. Muutaman päivän ohjelmaan oli koottu kaikista tärkeimmät ja tunnetuimmat kohteet, joskin ajanpuutteesta johtuen aikataulu oli toisinaan melko kiireinen.

    Hostelli, jossa ryhmä majoittui, sijaitsi aivan Pariisin keskustassa Seine-joen lähellä. Ensimmäinen kohde, Notre Damen katedraali, oli siis kävelymatkan päässä. Aikaa siellä kului hieman suunniteltua enemmän, kun osa oppilaista halusi kiivetä aivan rakennuksen huipulle; ensivaikutelmastaan huolimatta jonotus kesti varsin kauan. Odotus oli kuitenkin vaivan arvoinen näkymän kattaessa suuren osan Pariisia!

    Seuraavana ryhmä suuntasi matkansa Louvren taidemuseoon. Valtava rakennus piti sisällään taidemaailman helmiä, tunnetuimpien joukossa veistos Milon Venus ja Da Vincin Mona Lisa. Suureen rakennukseen oli helppo eksyä, näin ollen myös alakerran lukuisat sfinksit tulivat varsin monille tutuiksi. Illalla tarjottiin vielä tilaisuus risteilylle Seinellä, tähän lähes kaikki tarttuivatkin. Illan alkaessa hämärtää oli varsin tunnelmallista nähdä kaupunkia Seineltä käsin. Myös ensimmäiset vaikuttavat otokset saatiin napattua Eiffel-tornista veneestä!    Seuraavana päivänä ryhmä suuntasi kulkunsa kohti mahtipontista Versailles’n palatsia. Esimerkiksi näyttävä peilisali ja palatsin puutarha tekivät suuren vaikutuksen kävijöihinsä loistollaan. Tämän jälkeen siirryttiin kohti Riemukaarta ja tämän jälkeen Champs-Èlysées-kävelykatua.
  
Seuraavan päivän aloitti Sacrè-Coeur, Pyhän Sydämen basilika. Itse vaikuttavan kirkon lisäksi alueella oli ostoskuja, joka niin mahdollisti niin matkamuistojen oston kuin vain yleisestä tunnelmasta nauttimisenkin. Matkan huipensi käynti Pariisin symbolina tunnetussa Eiffel-tornissa. Lähes kaikki halusivat jälleen jonottaa aivan huipulle saakka saaden jälleen upeita valokuvia. Huipulla laulettiin myös onnittelulaulu erään opiskelijan syntymäpäivän kunniaksi!
    Kaiken kaikkiaan matka oli erittäin onnistunut ja ryhmä palasi paitsi melko uupuneena myös erittäin tyytyväisenä Suomeen. Kenties matkalta tarttui myös lisäintoa ranskan opiskeluun!     

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Abien suoretki

Itsenäisyyspäiväjuhla ja lukion 90-vuotisjuhlat 5.12.18

Lukiolaisia varuskunnassa