Kulttuuriretki Turkuun 26.4. 2018


Kulttuuriretki Turkuun 26.4. 2018


Vappua edeltävän viikon torstai oli kulttuuritäyteinen päivä, kun linja-autollinen Kankaanpään Yhteislyseon ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoista lähti kohti Turkua. Retki toteutettiin historian ja uskonnon kurssien yhteisenä.


Matkalle lähdettiin jo aamukahdeksalta ja päivän ensimmäinen kohde oli Turun tuomiokkirkko. Perusteellisen opastuksen aikana opittiin yhtä sun toista muun muassa kirkon historiasta ja reformaatiosta sekä nähtiin rakennuksen upeaa, romantiikan aikaista arkkitehtuuria. Kirkon koristelusta ei ole tingitty, ja suurten maalausten ja useiden metrien korkuisten kattoholvien ympäröimänä tuntee itsensä helposti varsin pieneksi.
Toisena kohteena oli monelle jo tuttu Turun linna. Linna on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Suomessa; vierailijoita on vuodessa jopa yli 200 000. Opastettu kierros vei ympäri linnan historiaa huokuvien huoneiden ja samalla saatiin kuulla linnassa asuneiden ihmisten elämästä. Mielenkiintoinen oli esimerkiksi huone, jossa pidettiin vankeja: legendan mukaan nuijasodan miesten päällikkö Jaakko Ilkka onnistui pakenemaan vankilastaan vessan pienen reiän kautta.
                                                             


                                          

                                        Turun linnan jälkeen ryhmä jaettiin kahtia, ja  Petri Haapakosken johdolla historian ryhmä lähti tutustumaan Aboa Vetus -museoon. Uskonnon ryhmä puolestaan lähti Satu Junnilan kanssa kohti Turun yliopistoa, jossa väitöskirjaa tekevä Kankaanpään lukiossakin opettanut Susanna Mäkinen esitteli kampusta ja kertoi yliopisto-opiskelusta lukiolaisille.

                                          


Päivän lopuksi oli pari tuntia vapaa-aikaa, jonka sai käyttää haluamallaan tavalla Turun keskustassa kierrellen. Pieni rentoutuminen tuli tarpeeseen tehokkaan kulttuuripäivän jälkeen.

Teksti Paula Kiuru 2B ja kuvat Venla Virtanen 2A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Abien suoretki

Itsenäisyyspäiväjuhla ja lukion 90-vuotisjuhlat 5.12.18

Teatteriretki Helsinkiin: Chess på Svenska teatern